top of page

A hónap borászata - Joseph Perrier

A több, mint 3 km hosszan elterülő, gall-római eredetű, krétagödrökből kiásott történelmi pincéik a legnagyobb büszkeségeik. A 19. században kibővített pincéikben a palackok tartóállványokon és rázóállványokon érlelődnek a galériákban, amelyek a borászat és a gyártósorok mellett helyezkednek el.

A Joseph Perrier pezsgők minden egyes palackjának elkészítésénél ugyanazokat az ősi technikákat követik, mint elődeik a történelem során. Ezért van az, hogy minden egyes palack még mindig egy tucat ember kezén megy keresztül, mire eléri végső formáját.

Két évszázadon átívelő
történelem és örökség

A Joseph Perrier Champagne-ház egyedülálló champagne-jai egy hatodik generációs, 23 hektáros birtokon születnek, ahol az alkotást a múlt ösztönzi, amit ha kell bátran gazdagítanak. A készítőket a szenvedély és a kíváncsiság hajtja. A történelem az ereikben folyik, de tekintetük. a jövő felé fordul.

Fenntartható szőlőültetvények

23 hektárnyi szőlőültetvényük Chalons-en-Champagne-ban, ideális helyen, a Marne fölötti déli fekvésű lejtőkön helyezkedik el. Csakis a legjobb szőlőt szüretelik: gondos válogatással és kézzel végezve a munkát, kis kosarakba gyűjtve a gyümölcsöt, hogy megőrizzék annak finomságát és tökéletes minőségét. 

 

A szenvedélytől hajtva, tisztelettel bánnak a terroir-ral. A fenntarthatóság és az egyensúly kultúráját követik, csak természetes védelmet alkalmaznak az ültetvényeiken. Tanulmányozzák talajaik változásait, hogy még jobban megértsék azok különleges igényeit. Champagne-ban az elsők között vezették be, hogy jótékony hatású növényeket ültettek a szőlősorok közé. 

Képernyőfotó 2024-05-02 - 10.45.23.png
Joseph Perrier-lephotographedudimanche-Benjamin – Nosso-HD.jpg
Képernyőfotó 2024-05-02 - 11.09.25.png
bottom of page