top of page

BOTT FRIGYES

Felvidék, Szlovákia

Borász: Bott Frigyes

Birtokméret: 10 hektár
Dűlők: Muzslai Öreg-hegy
Szőlőfajták: Hárslevelű, Furmint, Juhfark,  Olaszrizling, Rajnai Rizling, Tramini,            Zöldveltelini, Sauvignon Blanc,

Pinot Blanc, Kékfrankos, Kadarka,

Pinot Noir, Pinot Meunier

 

"Közel tíz hektár szőlőterületünket műveljük Dél-Szlovákiában, a Garam-mentén, 250 méter tengerszint feletti magasságban a muzslai hegyen.

 

Ez a történelmi borvidék a Garam és a Duna által bezárt háromszög földrajzi középpontjában fekvő muzslai dombok déli oldalán található, mely az esztergomi bazilika egykori szőlőskertje volt. Talaja vulkanikus alapú agyag, mészkőben és ásványokban gazdag.

 

Borainkkal szeretnénk hozzájárulni, hogy borvidékünket, tágabb értelemben Közép-Európát, mielőbb felfedezzék az igényes borfogyasztók a világ minden tájáról, ezért a szőlőt biodinamikus szemlélettel műveljük, borainkat pedig tradicionális módon, adalékanyagok hozzáadása nélkül, fahordókban és amfórákban spontán erjesztjük majd seprűn érleljük.

 

Célunk, hogy mindenkori tudásunk szerint, minimális beavatkozással készített borainkkal közvetítsük a kivételes adottságú muzslai terroirt.

bottom of page