![](https://static.wixstatic.com/media/f1b2e4_a318362b90864071bbb58145341544c8~mv2.jpg/v1/fill/w_980,h_453,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_avif,quality_auto/f1b2e4_a318362b90864071bbb58145341544c8~mv2.jpg)
Champagne Pierre Paillard
Champagne
Franciaország
![Pierre-Paillard](https://static.wixstatic.com/media/f1b2e4_55aaa98daf1a4cde8917122d2adab883~mv2.jpg/v1/fill/w_1383,h_395,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_avif,quality_auto/shutterstock_2067775295_edited_edited_jp.jpg)
![Pierre Paillard](https://static.wixstatic.com/media/c84119_2676bbfe31894e4e82963c6456af91de~mv2.jpeg/v1/crop/x_0,y_183,w_1080,h_709/fill/w_524,h_344,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,enc_avif,quality_auto/Champagne-Pierre-Paillard-Le-Maillerettes.jpeg)
A Quentin és Antoine Paillard testvérek 8. generációs pezsgőtermelők,
akik Bouzyban a Champagne Pierre Paillard-t vezetik.
Együtt dolgoznak apjukkal, Benoit-val, aki több, mint 40 évig dolgozott saját apjával (Pierre) a szőlőültetvényeken.
A család szőlőültetvényeinek nagy részét sélection massale módszerrel szaporították, a régi tőkékről származó dugványokkal és a Burgundiában hagyományosan telepített Pinot Noir Fin fajtával.
Öt pezsgőt és két Coteaux Champenois-t (fehér és vörös) készítenek kizárólag Bouzyból, ami ritka dolog Champagne-ban, ahol a falvak és a szőlőfajták keverése a norma.
A borok hosszas érlelésnek is hasznát veszik. Bizonyos cuvée-ket a palackozás után akár 10 évig is érlelnek a pincében.
Az összes cuvée adagolása általában az Extra Brut tartományba esik, ami az ízben gazdag és erőteljes pezsgőket eredményez.