
Clase Azul
Ma már Clase Azul México néven működnek, de továbbra is hűek azokhoz az értékekhez, amelyek kezdettől fogva vezérelték őket. Megőrzik azt a szellemiséget, amely arra ösztönzi őket, hogy kultúrájuk varázsát megosszák a világgal.
Átalakulás az évek során
Agavéjuk Jalisco magasföldjein (Los Altos de Jalisco) terem, ahol a vöröses talaj, a magaslati klíma, az ásványi anyagok és időjárási adottságok különleges tulajdonságokat adnak a növénynek.
A tequila előállítása hosszú átalakulási folyamaton megy keresztül:
A jima során eltávolítják a növény leveleit, hogy előbukkanjon a szív, az úgynevezett piña. Ezeket a piñákat téglakemencékben főzik meg, majd összezúzzák, hogy kinyerjék a főzés során keletkező cukrokat.
A fermentációhoz saját, szabadalmaztatott élesztőjüket használják, amely egyedi karaktert ad az italnak, aromáját pedig rézüstös kétszeri lepárlással formálják. Ez az elkötelezett munka eredményezi kifinomult tequiláikat.

Az idő a legnagyobb kézműves
A lepárlás után megszületik a Clase Azul Tequila Plata – egy fénylő, érleletlen tequila, amely hűen tükrözi az agavé karakterét. Más tequiláik esetében azonban az utazás itt még nem ér véget.
Az idő kulcsfontosságú a komplexebb profilú tequilák létrehozásában. Ehhez az érleletlen tequilákat tölgyfahordókban és más nemes fákban érlelik, miközben hónapokon és éveken át figyelik és értékelik fejlődésüket.
A kifinomult Clase Azul Tequila Reposado-tól a hosszasan érlelt Clase Azul Tequila Ultra-ig hisznek abban, hogy minden egyes csepp tequila egyedülállóan fejezi ki azt a gazdagságot és karaktert, amelyet csak az idő adhat meg.

Mexikó féltve őrzött titkai
Mexikó kilenc különböző régiójában őrzik egy ősi hagyomány kincseit: a mezcal készítését.
A tequilával ellentétben, amelyet kizárólag kék agavéból készítenek, a mezcal többféle agavéfajból készül, így minden típus visszatükrözi azt a talajt és környezetet, ahol nőtt.
Mezcaljaikat Durango, Guerrero és San Louis Potosi területén, hagyományos kézműves módszerekkel készítik, amelyek megragadják e régiók természetes és kulturális esszenciáját, és elrepítik a fogyasztót ezek legféltettebb titkaihoz.
Az emberi kéz nyoma
Dekantereik kézműves kivitelezése az emberi kéz lenyomata – ez különbözteti meg minden alkotásukat.
Mestereik Mexikó kulturális sokszínűségét értékes tárgyakká formálják, olyan kreatív folyamat során, amely művészi látásmódot, technikai tudást és generációkon átívelő mesterségbeli tudást kíván.
Ízekben elmesélt történetek
Minden egyes dekanterjük Mexikó kifinomult arcáról mesél.
Tequilák palackjai díszítéssel mesélnek: mestereik ügyes ecsetvonásokkal hozzák létre az ikonikus, kézzel festett mintákat a kerámiákon.
Mezcaljaik dekanterei ezzel szemben díszes kupakokat viselnek, amelyeket olyan kézműves technikákkal díszítenek, amelyek hosszú hagyományokra tekintenek vissza hazájukban.


