
dobosi
Balatonfüred - Csopak
Magyarország


A Dobosi család hivatalos források szerint már az 1700-as évektől kezdődően aktív szereplője Szentantalfának, illetve a helyi szőlő- és borkultúrának.
Több, mint 300 évvel ezelőtt, 1721-ben született meg a gondolat, amely végül megannyi szüret után 1988-ban érett meg arra, hogy generációk tudására alapozva pincét építsenek, akkor még csupán 1 hektárnyi szőlőterülettel. Azóta 25 hektárra bővült a birtok, amely ma már kiváló boraik mellett híres a hotellel, étteremmel és különböző kultúrális programokkal tűzdelt vendégszeretetéről is. Organikus gazdálkodásuk vegyszermentesen ötvözi évszázadok hagyományát és a jelenkor innovációit.
Filozófiájuk szerint: “A bor két utat tesz meg. Az egyik a szőlőszemtől a palack mélyéig tart. A másik akkor kezdődik, amikor kiengedjük a palackból. Családunk mind a két úton a természet bölcsességét, a mértéket követi.”