top of page
Képernyőfotó 2024-05-30 - 11.25_edited.jpg

Fidora wines

Veneto

Olaszország

shutterstock_2067775295_edited_edited.jp
aziendafidora4.jpg

1974-ben Guido Fidora úgy döntött, hogy a családi birtokot biogazdálkodássá alakítja át.

Abban az időben az ökológiai termelés egyáltalán nem volt divat, sőt akkor már kb. egy évszázada népszerűsítették a vegyszerekkel történő növénytermesztést.

Akkor úgy tűnt, hogy mindenki elfelejtette a múltbéli, ezer éves tapasztalatokat.

Nem voltak könyvek, kutatások, tanárok, akik megmondták volna, hogyan termeszthetsz növényeket vegyszerek használata nélkül, ezért kénytelenek voltak saját tapasztalatból tanulni.

„Számunkra bio-nak lenni nem csak azt jelenti, hogy visszatérünk néhány régi jó elvhez, hanem előrelépést jelent a minőség, az egészség, a fenntarthatóság és a környezeti felelősség terén.

Emiatt alapvetésként kezeljük az ágazat legújabb technológiájának és az idősebb generációktól átvett tapasztalatok összeegyeztetését.”

 

Minden szőlőültetvényüket két általános alapelv szerint művelik: elkerülik a vegyszereket és fejlesztik a biodiverzitást.

bottom of page