Fidora wines
Veneto
Olaszország
1974-ben Guido Fidora úgy döntött, hogy a családi birtokot biogazdálkodássá alakítja át.
Abban az időben az ökológiai termelés egyáltalán nem volt divat, sőt akkor már kb. egy évszázada népszerűsítették a vegyszerekkel történő növénytermesztést.
Akkor úgy tűnt, hogy mindenki elfelejtette a múltbéli, ezer éves tapasztalatokat.
Nem voltak könyvek, kutatások, tanárok, akik megmondták volna, hogyan termeszthetsz növényeket vegyszerek használata nélkül, ezért kénytelenek voltak saját tapasztalatból tanulni.
„Számunkra bio-nak lenni nem csak azt jelenti, hogy visszatérünk néhány régi jó elvhez, hanem előrelépést jelent a minőség, az egészség, a fenntarthatóság és a környezeti felelősség terén.
Emiatt alapvetésként kezeljük az ágazat legújabb technológiájának és az idősebb generációktól átvett tapasztalatok összeegyeztetését.”
Minden szőlőültetvényüket két általános alapelv szerint művelik: elkerülik a vegyszereket és fejlesztik a biodiverzitást.