top of page

Henri Bourgeois

Loire

Franciaország

shutterstock_2067775295_edited_edited.jp
hb_cellar-1_1_edited.jpg

Minden 1950-ben kezdődött, amikor Henri Bourgeois elkezdett 2 hektár szőlőt művelni az akkor még ismeretlen Chavignol dombjain. 

Fiai 1960-ban csatlakoztak a csapathoz, és velük együtt új ambíciók is. Így új termőhelyeket fedeztek fel, partnerséget alakítottak ki a régió más családjaival, és később a Sancerre hírnevének nagyköveteivé váltak Franciaországban és külföldön egyaránt.

Ma, immár 10 generáció óta a Bourgeois család tovább viszi a hagyományt, és elkötelezett amellett, hogy a hagyományt és az idősebbek know-how-ját felhasználva nagyszerű karakterű borokat fejlesszen.

 

Ezen kívül a Domaine Henri Bourgeois 2000-ben úgy döntött, hogy egy lépést tesz előre azzal, hogy létrehoz egy bioszőlőbirtokot az új-zélandi Marlborough-ban.

2019-ben a William Reed Business Media első alkalommal állította össze a világ 50 legjobb borászati domaine-jének rangsorát, 1500 szőlőültetvény alapján. És ebben az első kiadásban a Bourgeois családnak sikerült a 43. helyet megszereznie a világ legjobb szőlőbirtokai között.

bottom of page