top of page

hétszőlő

Tokaj

Magyarország

shutterstock_2067775295_edited_edited.jp
f1b2e4_d71ab1f1a6af47a085c6569e81870656~mv2.jpeg

A Tokaj-Hétszőlő a borászat tulajdonában lévő azonos nevű dűlőről kapta a nevét.

Az 55 hektáros birtokon elsősorban furmintból, hárslevelűből és sárgamuskotályból készülnek a borok.

 

A pincénél a hangsúly a késői szüretű és az aszúborokon van; utóbbiaknál az aszúszemeket mustban áztatják. A Tokaj központjában lévő és a borászat tulajdonában lévő Rákóczi Pince az egyik legrégebbi és legjelentősebb a borvidéken.

A birtokon 2014-től organikus gazdálkodás folyik.

 

A pincészet 1991-ben alakult, tulajdonosa a bordeaux-i Cos d’Estournelt is birtokló Michel Reybier, a borkészítés és az irányítás azonban magyar kézben van Oroszlán Tamás kereskedelmi igazgató és Makai Gergely birtokigazgató  közreműködésével.

bottom of page