Hummel
Villány
Magyarország
Horst Hummel 1998 óta készít borokat Villányban, jelenleg közel 8 hektáron gazdálkodik, 2008 óta már organikus művelésben.
A saját termesztésű Portugieser, Kékfrankos, Cabernet sauvignon, Cabernet franc és Merlot fajták mellett vásárolt Hárslevelűből, Furmintból és Traminiből is készülnek nála borok.
Horst kivételes ember nem mindennapi életúttal.
Pályafutását jogászként kezdte Berlinben, a világot járva Burgundiában kapta az ihletet a borkészítéshez.
A magyar borokkal a kilencvenes évek elején találkozott először, amikor hazafele tartott Vojvodinából, ahol az ősei szőlőt műveltek.
A borkészítés mellett szenvedélyes szakács is.
Borászatának kifejezett célja, hogy modern, biológiai művelésből származó egészséges szőlőből hamisítatlan, önálló, karakteres borokat készítsen, melyek megmutatják a szőlőfajta, a talaj és a különleges villányi klíma sajátosságait.