top of page

Hummel

Villány

Magyarország

Horst Hummel 1998 óta készít borokat Villányban, jelenleg már közel 8 hektáron gazdálkodik. Borai a szőlőfajta karakterét, a dűlő tulajdonságait és az évjárat sajátosságait, vagyis a kiemelkedő villányi terroir-t hívatottak a lehető legtisztábban megmutatni. Horst-nál a mérce mindig a szőlő minősége, hiszen csak azt találhatjuk meg a borban, amit a szőlő is már magában hordozott. Ezért figyelmüket elsősorban az elsőosztályú alapanyag létrehozásának szentelik a szőlőben.

 

Ezt konzekvens terméskorlátozással próbálják meg elérni már a metszés során is és 2008 óta teljesen átálltak az organikus szőlőtermesztésre, 2016 óta pedig biodinamikus preparátumokat is használnak.

 

“Egy jó bor magától készül el.” - ebből a feltevésből kiindulva a borrá válás folyamatába csak annyira avatkoznak be, amennyire feltétlenül szükséges.

Hummel
bottom of page