top of page

Hummel - Pósta - Wassmann kóstoló

Borkóstoló a legkiemelkedőbb villányi és szekszárdi tételek bűvöletében a Mitiszol? borboltban!

November 21-én elhozzuk a villányi Wassmann és Hummel Pince, valamint a szekszárdi Pósta Borház kiemelkedő borait, hogy még teljesebb képet nyújtsunk a két borvidék sokszínűségéről.

Tartsatok velünk Ti is a Terroir Club álló kóstolójára a Mitiszol? borboltban a Westend 1. emeletén!*.

Helyszín: 

1062 Budapest, Váci út 1.-3. 1. emelet 319-es üzlet

Időpont:

2024. 11. 21.  csütörtök 19:00

Jegy ár:
8 990 Ft

HUMMEL

A pincészetet 1998-ban alapította Horst Hummel, magyar felmenőkkel rendelkező német ügyvéd. Horst egy korábbi villányi látogatása során helyi borászokkal összebarátkozva ismerte meg a villányi borokat, melyeket azonnal megkedvelt. A Batthyány utcában vásárolta meg a villányi bíró régi házát és egy kis pincét szőlőterülettel a Jammertal dűlőben.

A Hummel szőlészet 2008 óta ökológiai növényvédelemmel dolgozik, 2016 óta biodinamikus preparátumokat is használ. Borainak nagy része a Hungária Öko Garancia által minősített bio bor, 2019 óta a fehérszőlő termőterületeket is átállította bio gazdálkodásra.

A borkészítés filozófiájához hozzátartozik, hogy teljesen adalékanyagmentes, natúr borokat állít elő. 2013 óta nagyon alacsony kén szinttel dolgozott, 2018 óta viszont teljesen kénmentesen. Borait spontán erjeszti, nem használ derítőszert és szűrést.

PÓSTA BORHÁZ

"Arra törekszünk, hogy borainkban jól mutatkozzanak meg a szekszárdi terroir, a fajta és az évjárat hatásai."

 

Tősgyökeres szekszárdi családként mindig is rendelkeztek szőlőterülettel.

Az 1970-es évek elején a nagyszülőknek sikerült a Cinka dűlőben vásárolnia egy kiváló területet a hozzá tartozó présházzal és pincével.

2006-ban 10 ha bővítéssel alakult ki a ma birtokstruktúra és mára már a vörösborok nagyobb hangsúlyt kapnak.

Folyamatosan állítják át ültetvényeiket organikusra. Boraikat hagyományos módon – spontán erjesztéssel, hozzáadott anyagok nélkül – és a legmodernebb technológiát kihasználva készítik.

WASSMANN

Villány első biopincészete, melyet a Németországból idetelepült Ralf Wassmann és Susann Hanauer alapított.

A házaspárt a Villányi borvidék vonzotta Magyarországra 1998-ban, meg is vettek egy sváb parasztházat, ami hagyományos hosszúkás stílusban épült. Elsőként Siklóson, egy déli fekvésű domboldalban vásároltak egy mandula- és barackfákkal tarkított parcellát, ahol chardonnay-t és olaszrizlinget szüreteltek, na meg természetesen portugiesert. Szándékaik komolyságát jól jelezte, hogy bejelentkeztek Siklóson őstermelőként, és az első szüret eredményéből pécsdevecseri portájuk pincéjében bort is készítettek.

A biodinamikus gondolkodás és szőlőművelés gyakorlatilag az első pillanattól fontos célkitűzés volt számukra. "Bormanufaktúránk filozófiája: Kevesebb többet ér" - és azt kell mondanunk, kevesen vannak, akik ennyire komolyan is gondolják!

Tartsatok velünk ezen az exkluzív programon, ahol a borászatok képviselői mutatják be Nektek a legkiválóbb tételeket!

Borsor:

Hummel - Bubblebee PétNat 2023 Új évjárat

Wassmann - Purple Sun 2023 Új évjárat

Hummel - Pryxx fehér 2018 Újdonság

Pósta - Siller 2023

Pósta - Bikavér 2021 Újdonság

Wassmann - Mundia 2022 Új évjárat

Wassmann - Cabernet Franc 2017 Új évjárat

Pósta - Prémium Cabernet Franc 2017

EXTRA AJÁNDÉKUNK: a kóstoló napján a bolt összes tételére 15% kedvezményt biztosítunk a jegyvásárlás mellé!

Javasolt érkezés: 18:50

A jegyár tartalmazza a borsor kóstoló mennyiségeit, vizet és némi borkorcsolyát.  

*Ülőhelyek korlátozott mennyiségben elérhetőek, előzetes egyeztetés vagy érkezési sorrend alapján.

* A rendezvényen kép és hangfelvétel készül. A szervező a későbbiekben korlátozás nélkül, szabadon jogosult az érintettről készített és készült kép- és/vagy hangfelvétel és megjelenítés hasznosítására marketing célból.

bottom of page