top of page

mátyás

Kisújfalu, felvidék

szlovákia

shutterstock_2067775295_edited_edited.jp
matyas3.jpg

Habár a pince első palackozott tételei a 2005-ös évjáratból kerültek forgalomba, borkészítéssel azonban ennél jóval régebb óta foglalkozik a család.

Ahogy Kisújfalun minden családnak, kezdetben nekik is csak egy kis ültetvényük volt, melyről évről évre saját szükségleteiket kielégítő mennyiségű bort készítettek.

Ez az ültetvény, ahogy a hozzá tartozó kis pince is, családi örökség volt, szintúgy a bor szeretete is.

A történetük, mint pincészeté, 2003-ban kezdődik, amikor megszületett az elhatározás, hogy az örökségből kiindulva egy családi birtokot építenek ki. 6 év alatt jutottak el a mai szintre.

A munkásságukat két fontos elv határozza meg: a hagyomány és a természetesség.

bottom of page