Annyi borról beszéltünk már az ünnepek kapcsán, hogy úgy döntöttünk megmutatjuk a mi kedvenceinket is, remélve, hogy a ti ünnepi ebédetekhez is inspirációt nyújt majd! Hiszen nálunk se maradhat torok szárazon, nekünk is megvannak ezen időszak kedvenc tételei, ami nem maradhat le az ünnepi bevásárló listáról. Csemegézzetek és rendeljétek meg a ti elmaradhatatlan tételeiteket, legyen szó az újév ünnepléséről vagy a karácsonyi vacsoráról. Ügyelj rá, hogy december 16-ig leadd a rendelésed, hogy biztosan megérkezzen az ünnepekre!
Chateau Musar - Red 1999
"Ez a bor nálam évjárattól függetlenül régóta a non plus ultra, de karácsonykor igyekszem mindig egy régebbi évjáratot nyitni, ami ebben az évben az 1999-es lesz. Egy
kortalan szépség, gazdag és elegáns, tényleg az a bor, amit izgatottan bontok ki és megadva a módját, akár napokig kóstolva kortyolgatom. Tökéletes magában, ételhez, desszerthez, szivarhoz, kell e ennél több?" Hajsz Péter - Sales
Hummel - Jammer 2018
"A karácsonyi asztalra, már hosszú évek óta mindig egy olyan tételt választunk ami egyrészről organikus gazdálkodásból származik, másrészről pedig van benne valami csavar, valami nem hétköznapi és nem megszokott. Horst Hummel 2018-as Jammer tétele a legkiválóbb választás tehát. Öreg tőkékről szüretelt Portugieser, alig két kis hordó készült belőle és valami fenomenális húsos, tintás vörösbor ahol nem folyt meg a tannin és nem mondasz nemet egy második pohárra sem. Cheers!"
Tatár Réka - mitiszol.hu rendezvények és marketing
Pósta Borház - Cabernet Franc 2014
"Bár jóval több fehérbort iszom, mint vöröset, ezt a tételt bármikor szívesen kortyolom. Egy ötéves, érett borról van szó, ami mégis hihetetlenül fiatalos. Illatában érett málna, aszalt és erdei bogyós gyümölcsök, szinte behízelgően kedves. Ízben nagyon nagy testű, érett, selymes tanninnal, nagy alkohollal, mégsem lekváros. Úgy tud nagy bor lenni, hogy közben megőrzi játékosságát, gyümölcseit. A két év fahordós érlelés ellenére a fa teljesen háttérbe vonul, szinte vibrál a bor. Szerintem most van a csúcsán, bármikor jó kibontani, levegőztetni sem kell sokat, egyből működik. Ráadásul sokkal többet nyújt, mint amennyibe kerül."
Cseke Gábor - Sales, Sommelier
Maurer Oszkár - Kadarka 1880 2018
"Oszkárral a kezdetek óta együtt dolgozunk, rengeteg óra közös kóstolás, eszmecsere, fejlesztés, ötlet, megvalósítás van mögötte/mögöttünk. Olyan bort akar letenni mindig, amit maga is szívesen iszik. Mi is csak olyat közvetítünk a vásárlók felé, amit otthon megiszunk. Közös nevező ez, persze csak egy a sok közül. A világ legöregebb Kadarka ültetvényét gondozni, termésének borrá alakulását végigkísérni - megtisztelő feladat. Minden évben izgulni, hogy az időjárás kegyes legyen az érzékeny fajta tőkéihez - embert próbáló feladat. Belenyúlás nélkül megmutatni a csodás italt - kihívás, Oszkár számára és számunkra csak így elképzelhető. A 2018-as évjárat borának illata csodálatos érett gyümölcsöket ad, ízben sokrétű, hosszú és izgalmas. Fiatal a csikó, de a nagy borok ilyen korukban is nagyok és a legfontosabb, hogy örömélményt adjanak. Nálam az ünnepi időszak biztos pontja lesz. Kalandra fel!"
Kató András - Ügyvezető, Sales
Hummel - Bernstein 2018
"Villányból szokatlan fajta, mégis az egyik legjobb, amit hárslevelűből kóstoltam mostanában. Színére utal a neve is, a bernstein, ami borostyánt jelent. Ízében tea és fűszeresség jelenik meg, kis gyógynövényes behatással, ami minimális héjon tartás és a finom seprővel való hordós érlelés következménye. Szűretlenül és derítettlenül került palackba, kén hozzáadása nélkül. Könnyen szerethető és befogadható bor, nagyon szerethető tétel azok számára is, akik most ismerkednek a natúr borok világával." Horváth Márton - Sales
Kövess minket, mert további izgalmas ajánlásokkal, tippekkel és receptekkel jelentkezünk az advent folyamán!
Comments