top of page
Szerző képeMitiszol

Best of buborékok az év végére

Frissítve: 2021. júl. 13.

Ahogy az aszúnak sem csak a karácsonyi asztalon van helye, úgy a buborékok tekintetében sem kell szűklátókörűnek lennünk - ünnepkor vagy a hétköznapokon, szerintünk mindenkinek kijár egy kis pezsgés. Azonban annak érdekében, hogy ez garantáltan igazi élményszámba menjen, összegyűjtöttük a a szerintünk legizgalmasabb tételeket, amik többek között a mi ünnepi asztalainkon is szerepelni fognak, illetve ott lesznek majd az év méltó lezárásának kíséreteként.

Meinklang - Prosa 2018

Ne hagyd, hogy a rózsaszín árnyalat becsapjon - igazi letisztult, ropogós, száraz és önmagát veszélyesen itató gyöngyöző házasításról van szó egyenesen Burgenlandból.

Zweigelt, Pinot Noir, St. Laurent és Kékfrankos szőlőkből, biodinamikus eljárással, rengeteg nyári gyümölccsel, pici mentás, fűszeres felhanggal, ami csak még izgalmasabbá teszik. Ráadásul eredetileg a borász saját esküvőjére készült - jobb referenciára ugye nincs szükség?!


Eymann - Riesling Sekt Extra Brut NV

Tradicionális eljárással készült 100% Rajnai Rizling pezsgő a Pfalz borvidékén található családi pincészettől. Gondosan ellenőrzött alapanyag, kézzel végzett szüret, hordóban erjedt alapbor, majd 41 hónapos palackos érlelés. A végeredmény pedig egy izgalmas, testes, de mégis frissítő pezsgő, melyben citrusok, alma, és briós fedezhető fel. Egyedi és különleges - amilyenné bármilyen ünnepet varázsol, ha kibontjuk.


Hummel - PRYXX Pezsgő 2013

"A borászat művészete abban áll, hogy a megfelelő pillanatban ne tegyünk semmit, és mindezt a lehető leggyakrabban.” Ennek szellemében készült el 2013-ban ez a különleges Hummel Pezsgő is.



Királyudvar - Henye Pezsgő 2015

A tokaji bortermelés hosszú történelmének középpontjában állt a Királyudvar, hiszen a a XI. században innen látták el tokaji borokkal a Magyar Királyi udvart, amit 1997-ben Anthony Hwang vásárolt meg és állított vissza az eredeti állapotába. A 42 hektáros (ebből 15 hektár certifikált biodinamikus gazdálkodás) birtok, Henye dűlőben található Furmint és Hárslevelű tőkéinek szőlőből készült pezsgő /Méthode traditionelle/ remek egyensúllyal, lehelet finom buborékokkal segít ellazulni az év végi hajrában.


Champagne Fleury Blanc de Noirs NV

Kis ünnepi ajánlónk természetesen nem lenne teljes egy Champagne nélkül. Az immár 4 generáció óta Courteron falu szomszédságában gazdálkodó családi pincészet a régió biodinamikus előfutára, akik közel 50 éve a lehető legtermészetesebben készítik pezsgőiket a mostanra 15 hektárosra nőtt birtokon. A tulajdonosok és fogyasztók kedvencének számító, 100% Pinot Noir alapanyagból készült tétel kiválóan ábrázolja a Champagne-ház stílusát, amelyet elsősorban finom buborékok és frissesség jellemez. Mindegy, hány palackkal készül belőle, biztos hogy kevés lesz!


Kövess minket, mert további izgalmas ajánlásokkal, tippekkel és receptekkel jelentkezünk az advent folyamán!


68 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page