top of page
Szerző képeMitiszol

Klasszikusok

Frissítve: 2021. júl. 13.

Utolsó ünnepi ajánlónkban a klasszikusabb tételek felé fordulunk, így az elkerülhetetlen fehér és vörösborainkból hoztunk egy válogatást Magyarország, valamint a világ borvidékeiről. Természetesen a sor végéről nem maradhat el a pálinka és az édes bor sem, hogy minden ünnepi találkozás biztosan megkapja a maga méltó lezárását.


Bott - Kulcsár Hárslevelű 2018

A rendkívül elhivatott és eltökélt Bott házaspár már évek óta a különleges borok kedvelőinek a fókuszában van, nem véletlenül. A tolcsvai Kulcsár 40 éves hárslevelű ültetvénye egészen különleges bort ad, minden évben az ősz kiemelten várt pillanata, amikor a Bott Pince néhány száraz bora forgalomba kerül (majd rövid időn belül el is fogy általában…).


Te Whare Ra - Sauvignon Blanc 2018

A klasszikus újvilági Sauvignon Blanc alapanyaga Marlborough két különböző régiójából származik- Awatare Valley-ből, ahol a klíma hűvösebb, az érési idő lassabb - ez adja a bor ropogós savait - valamint a jóval melegebb Wairau Valley-ből, ami a bor krémes textúráját, hosszúságát, és a trópusi jegyeit adja. Ízében bodza, guava, maracuja, kellemes citrusok és enyhe menta fedezhető fel - tökéletes választás az este kezdetéhez.


Mátyás - Pinot Noir 2017

Biogazdálkodásból származó közepes testű Pinot Noir. A bor fajélesztők és adalékanyagok nélkül, minimális kén hozzáadásával készült. Ez PINOT NOIR. Így, csupa nagybetűvel. Ennek a bornak karaktere van, csupa érett gyümölcs, mely szépen harmonizál a benne lévő savval, alkohollal. A maga közepesen testes mivoltában egy kiválóság.

Szarka Pince - Tokaji Cuvée 2017

Dénes, a karácsonyi menühöz kiválóan illő desszertbora, egész fürtös szüret eredménye mely jelentős mennyiségű aszúszemet tartalmazott a töppedt szemek mellett, intenzív botrytiszes lefedettséggel így a botrytiszes jegyek mint barackok erdőalja avar jelennek meg melyet a muskotály jelenléte frissé teszi a jelentős sav kordában tartja a 125 g maradék cukrot.


Bükkaranyosi Érlelt Szilvapálinka

Legelőször is kiemelnénk, hogy az érlelt pálinka minden szempontból más, mint a pihentetett pálinka: maga az eljárás, úgymint a gyümölcspárlatok fahordós érlelése sem általánosan elterjedt eljárás Európában. Rendkívül gondos és alapos feldolgozás, illetve lepárlás eredménye, ami felejthetetlen élményt nyújtva (nem csak) a szilvapálinka szerelmeseinek kellemes, lágy fűszeres jegyeivel és édeskés gyümölcsösségével.


40 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page