top of page
Szerző képeMitiszol

Támogassuk magyar borászainkat!

Frissítve: 2021. júl. 13.

Segíts nekünk abban, hogy támogathassuk a magyar borász családokat, akik számára a munka a járvány ellenére sem állt meg, legtöbbjük azonban jó ideig nem számíthat sem az éttermi értékesítésre sem a turizmusra. Éppen ezért különösen fontos, hogy segítsük a munkájukat - ha tehetitek, rendeljetek természethű borokat, hazai, családi vállalkozásoktól!


Számunkra kiemelten fontosak a magyar kisbirtokok és az ott dolgozók, ezért összeállítottunk két csomagajánlatot, kizárólag magyar termelőktől, 16% kedvezménnyel, ingyenes házhoz szállítással! Minden megrendeléssel a csomagban szereplő termelők fennmaradását támogatod, úgy, hogy ráadásul közben az otthoni borkészletedet is feltöltöd!


A korlátozott ideig elérhető borcsomagokat keresd a Mitiszol webshop-ban.

Igyál természethű magyar bort családi gazdaságból – 1. Csomag

Szászi Endre, Badacsony – Gyöngyös gyöngyözőbor 2018

75% Szürkebarát és 25% Ottonel Muskotály egyenesen a Balatonról. Illatában a citrus és virágillat melyet a szén-dioxid tesz még frissítőbbé. Ez az aroma szerkezet ízében is elkíséri, habár itt már zöld gyümölcsök is becsatlakoznak.


Pelle Pince, Tokaj-Hegyalja – Birtok Furmint 2018

Friss gyümölcsös illatok, jó savak, karakteres furmint ízek, amit az élénk savak és a maradékcukor vibrálása tesz még izgalmasabbá. Tartályban erjedt és érlelt tétel.


Dobosi Pincészet, Balatonfüred-Csopak – Rozé 2019

Színében halvány rózsaszín lazacos, illatában és ízében a piros bogyós érett gyümölcsök jellemzik, főként a málnára hasonlít leginkább. Tartalmas, minerális jegyekben gazdag tétel.


Pósta Borház, Szekszárd – Noir (vörös házasítás) NV

Közepes testű, friss gyümölcsös, lágy vörösbor. Illatában inkább a gyümölcsös jellege a domináns, fás hordós jegyeket csak nagyon enyhén mutat. Ízében az érett kerek tanninok, és némi alkohol. Szép kerek savak, de nem domináns a savérzet.


Pók Tamás, Eger – Bikavér 2015

Elegáns bikavér, ami szerencsénkre semmiben sem emlékeztet a régi idők szúrós, savas egri házasításra. Szép, érett gyümölcsök, enyhén lekváros beütéssel ízben és illatban. Igazán kerek bor, ami ár érték arányban is kiváló.


Maurer Oszkár, Szerémség – Cuvée (vörös házasítás) 2017

Kékfrankos, Cabernet Sauvignon és Kadarka házasítása. A szőlő a noszai dombtetőn termett, 12 éves tőkéken. Klasszikus csömöszöléses héjon áztatással erjedt, majd 225 literes hordókban érlelődött. Gyümölcsös, nagyon jól iható, száraz vörösbor, ami ár-érték arányban is verhetetlen.

Igyál természethű magyar bort családi gazdaságból – 2. Csomag

Mátyás András, Felvidék – Chardonnay 2017

Elegáns gyümölcsös- vajas illat. Könnyen élvezhető, tiszta friss gyümölcsízek finoman vajas-tölgyes háttérrel. Ha azt gondolod, hogy unod a Chardonnay-t, kóstold meg Mátyás Andrásékét és biztosan nem fogsz unatkozni!

Somlói Apátsági Pince, Somló – Juhfark 2018

Ásványos, telt íz, gyógynövényes illatjegyekkel. Savhangsúlyos, igazán nagy, telt bor, ami kívánja, hogy együnk mellé valami szárnyast, de semmiképp sem csípőset. Lassan kortyolgatva az igazi.


Losonci Bálint, Mátra – Pinot Noir 2018

Losonci Bálint borai mindig nagy népszerűségnek örvendenek, melyek közül a legismertebb a Pinot Noir. A szőlő agyagon termő 25 éves tőkékről, minimális terhelés mellett lett szüretelve, majd nyitott kádban, spontán erjedt és egy évig tartályban érlelődött. Kóstoláskor elsősorban a bogyós gyümölcsök, érett cseresznye dominál. Egy nagyon kellemes, közepes testű vörösbor.


Pósta Borház, Szekszárd – Kadarka, 2017

Elegáns, illatában sok eperrel és málnával, kóstoláskor pedig a Kadarka selymessége és fűszeressége dominál. Remek bor a tavaszi napsütésben.


Wassmann Pince, Villány – Merlot 2015

“Imádjuk az évjáratot és különösen közel áll a szívünkhöz a fajta is. Szerencsére nem csak mi gondoljuk így, hiszen a PAR Wine Award zsűrije 95 ponttal és TOP Gold Medal minősítéssel tüntette ki a bort! Mit jelent ez pontosan? Az egyik legszebb Merlot-unkat a palackban. Érett és egyensúlyos bor, vibráló savakkal, rengeteg fűszerrel és gyümölccsel." - jellemzi a bort Susann Hanauer.


Pelle Pince, Tokaj-Hegyalja – Édesem Hárslevelű (édes – késői szüretelésű) 2018

Az Édesem 2018 könnyen iható, kedves késői szüretelésű Hárslevelű 92 g/l maradékcukorral.


119 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page