top of page

Pósta

szekszárd

Magyarország

shutterstock_2067775295_edited_edited.jp
image-from-rawpixel-id-435643-jpeg-1024x683.jpg

Tősgyökeres szekszárdi családként mindig is rendelkeztek szőlőterülettel.

Az 1970-es évek elején a nagyszülőknek sikerült a Cinka dűlőben vásárolnia egy kiváló területet a hozzá tartózó présházzal és pincével.

Ezen a területen, a szekszárdi hagyományokkal ellentétben 80%-ban fehér fajta /Olaszrizling/ volt a számottevő, melynek hegemóniája egészen 1998-ig megmaradt.

Ekkor megvásároltak egy 3,5 ha-os területet, melyen csak vörös fajták találhatóak.

2006-ban egy újabb 10 ha bővítéssel alakult ki a ma birtokstruktúra és mára már a vörösborok nagyobb hangsúlyt kapnak, de nem feledkeznek el gyökereikről és többféle stílusú fehérbort is készítenek, köztük természetesen Olaszrizlinget is a Nagypapa szőlőjéből. 

Folyamatosan állítják át ültetvényeiket organikusra. Boraikat hagyományos módon – spontán erjesztéssel, hozzáadott anyagok nélkül – és a legmodernebb technológiát kihasználva készítik. 

"Arra törekszünk, hogy borainkban jól mutatkozzanak meg a szekszárdi terroir, a fajta és az évjárat hatásai."

bottom of page